Provençaalse Mosselen

Recept voor 4 personen:

  • 01 visbonbon
  • 03 kilo mosselen
  • 04 ontvelde tomaten
  • 04 teentjes knoflook
  • 01 eetlepel olijfolie
  • verse peterselie
  • 01 geschilde ui
  • 200 ml droge witte wijn

Verhit de olie in een hoge braadpan, doe eerst de uien dan de knoflook, de tomaten en de Visbonbon erbij afblussen met 200 ml droge witte wijn en dit dan 12 minuten zachtjes laten stoven,

Doe alle mosselen erbij, goed mengen bij een hoog vuur, dan deksel erop en 15 minuten doorstoven tot alle mosselen open zijn gegaan. Tip schud af en toe de pan lekker op zodat alle mosselen met de saus in aanraking zijn gekomen

na deze 15 minuten alle mosselen eruit halen, in een kom doen, de saus erover en dan op het laatst de peterselie erop …

Voila et bon appetit!