- 01 hacheebonbon
- 01 potje zilveruitjes
- 02 wortels ( stukjes )
- 750 gram mals stoofvlees ( blokken )
- 06 sjalotjes ( stukjes )
- 02 uien (stukjes)
- 02 el bloem
- halve fles rode wijn
- 100 gram gerookte spekjes ( niet te zout! )
De spekjes uitbakken tot ze lichtbruin zijn en vervolgens uit de pan halen.
Het vlees in de pan aanbraden tot het dichtgeschroeid is, vlees eruithalen
De uien, wortel en sjalotjes aanbraden
De HACHEEBONBON toevoegen plus de zilveruitjes en geheel afblussen met de rode wijn
Na het smelten van de bonbon al roerend de bloem toevoegen tot er een mooie romige saus ontstaat zonder klontjes
Het vlees en de spekjes toevoegen dan 03 uur sudderen af en toe goed doorroeren
In het laatste half uur de champignons toevoegen dan blijven ze knapperig
Savine bedankt voor het recept!