Mam mag ik een chocolaatje?

“Mam, mag ik een chocolaatje?” Dat mocht, ik hoor plastic opengaan en bedenk nog net op tijd dat we helemaal geen chocolaatjes op tafel hebben staan en kan met een gil voorkomen dat jongste een keukenbonbon in zijn mond steekt.

Want ook al zien ze eruit om op te vreten, keukenbonbons zijn niet wat het lijkt.

Keukenbonbons zijn smaakmakers voor bijvoorbeeld vis, wild, ragout, pasta, hachée, goulash, no salt en orient.

Omdat jongste toch wel heel nieuwsgierig was naar hoe zo’n bonbon dan wel smaakte als het niet naar chocola was zijn we hier in huize Mossel gelijk aan het kokkerellen geslagen. Ik had al zalmmoten klaar liggen dus als eerste ging de visbonbon de pan in.

Het resultaat? Zelfs de niet visfan hier aan tafel wilde eigenlijk nog wel een stukje.

En omdat ik er dit blog over wilde schrijven heb ik inmiddels ook het recept voor de Shanhai varkenshaas met de Orientbonbon gemaakt. En in onze heksenketel maakte ik goulash, natuurlijk ook met een recept op www.keukenbonbon.nl

Wat de heksenketel is? Ik schreef over mijn eerste poging om buiten op open vuur te koken dit blog. Dat is dus een heksenketel!

Terug naar de bonbons. Ik vind ze echt geweldig. Je hebt niets meer nodig dan zo’n keukenbonbon om je gerecht op smaak te brengen en ze zijn ook nog ’s heel leuk om naar te kijken. Als je op bezoek gaat bij vrienden en geeft een keukenbonbon met het bijpassende recept en de ingrediënten heb je een heel gaaf cadeau!

Zeker even langsgaan dus op de Fair, dan kun je zien hoe het komt dat mijn jongste er zomaar zijn tanden in wilde zetten.

En voor mijn vrienden en familie… nee, je kunt geen verzoekjes indienen, je krijgt de keukenbonbon die ik vind dat je verdient. Tot snel xx

Maak er een mooie dag van en tot op de Fair!