Recept voor Perd in de Pot

Ingrediënten

  • 01 kilo blokjes paardenvlees ( kan ook met rundvlees hoor !! )
  • 01 hacheebonbon
  • 125 gram margarine met een scheut olijfolie
  • 50 gram gerookte spekjes
  • halve kilo geschilde goudreinetten
  • halve kilo gesneden ui
  • koffiekopje azijn
  • half flesje donker bier of een glas rode wijn
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes
  • 01 flinke plak peperkoek in blokjes

Recept

Eerst vlees ruim 2 uur laten marineren in de azijn

Knoflook en spekjes even aanbakken in de gesmolten boter en olie,

De hacheebonbon toevoegen en even laten smelten,

Dan het vlees, ui en appel toevoegen, en flink doorroeren

Dit alles zachtjes door laten smoren tot het lekker borrelt dan bier of wijn toevoegen,

Vuurtje lager zetten en een uur of 4 zachtjes doorstoven met de deksel erop,

Op het laatst de peperkoek toevoegen en roeren totdat er een lekkere romige binding ontstaat,

Let op in deze laatste fase kan de hachee makkelijk aanbranden dus hou het vuur laag en vaak roeren!

De hacheebonbon bevat alle kruiden en zout voor dit gerecht

Smakelijk!